Kurv

Hvordan velge smykker basert på hudtonen din: Hele guiden

Skal du på et spesielt arrangement og er ikke sikker på hvilke smykker du skal ha på deg? Eller kanskje du bare elsker å pynte deg på hverdager også, men ikke vet hva du skal velge? Det er flere ting du må huske på når du velger det perfekte smykkeet ditt, men det er spesielt en ting du kanskje har undervurdert, eller du kan bare synes det er for komplisert å forstå. Dette er smykkene som passer best når det gjelder hudtonen din. Smykker er et tilbehør som bæres direkte på huden eller i nærheten, og derfor har de makten til å fremheve din naturlige skjønnhet, litt som sminke. Kontrasten mellom forskjellige metaller og steiner mot huden kan belyse hudtonen din, understreke øyenfargen din og komplimentere hårfargen din. Og siden vi alle er forskjellige og kommer inn i denne verden med et uendelig antall toner og nyanser – en veldig vakker ting – er det viktig å vurdere om smykkene du liker gjør noe for din spesielle hudfarge. Her finner du en detaljert trinnvis guide som hjelper deg med å velge de riktige smykkene, uansett hvor du er på skalaen. Da vil smykkeskrinet alltid være fylt med ting du virkelig elsker og har lyst til å ha på deg igjen og igjen!

Finn din hudfarge

Det første du trenger å vite er at hudfargen ikke er den samme som hudfargen. Hudtonen din (overtone) er fargen du ble født med. Det kan påvirkes av miljøet, da det er overflatelaget i huden. Akkurat som når vi blir solbrent om sommeren. Hudtonen din (undertone) endres derimot aldri, i utgangspunktet forblir den alltid den samme. Hvorfor? Fordi det er relatert til din etnisitet, biologiske sminke og genetikk, så vel som pigmentering og mengden melanin. Hudtonen din faller inn i en av disse tre store kategoriene; kaldt, varmt eller nøytralt. Og det er i utgangspunktet to metoder som kan hjelpe deg med å finne ut din egen personlige hudfarge:
en. Den enkleste måten er å se på venenes farge på innsiden av armen mens du står i et naturlig lys. Hvis de ser grønnaktig ut, betyr det at du har en varm hudfarge. Hvis de er enten blå eller lilla, har du sannsynligvis en kald tone. Og hvis du ikke virkelig kan finne ut om de er det ene eller det andre, så har du sannsynligvis en nøytral hudfarge. b. En annen metode er å undersøke hvordan huden din reagerer på solen. Hvis du veldig lett blir solbrent uten at huden blir skåldet, har du sannsynligvis en varm hudfarge. Hvis huden din i stedet blir rød og skåldet når den blir utsatt for solen, har du en kald hudfarge. Hvis det varierer, har du en nøytral tone.

Velg metallfarge

Nå som du vet hvilken hudtone du har, blir det mye lettere å finne smykkene som passer deg best! Hvis du har en … Kald hudtone: Velg lette metaller som sølv, platina og hvitt gull.
Varm hudfarge: Gull, rose gull, kobber og messing er de beste valgene dine. Nøytral hudfarge: Du kan bruke det hele! Du har det beste fra begge verdener.

VELG FARGEN PÅ EDELSTENENE DINE

Noen ganger fokuserer smykkene på steinene. Derfor vil du kanskje også vite hvilke steiner som passer for hudtonen din. Hvis du har en … Kald hudtone: Lyse farger ser fantastiske ut fordi de gir mer lysstyrke. Når det gjelder edelstener, bør du vurdere perler, blå safir, ametyst, akvamarin, rubin, smaragd, opal, tanzanitt og zirkon.
Varm hudfarge: Jordfarger som rød, gul, oransje, brun, fersken, grønn og turkis vil du aldri gå galt hvis du har den hudtonen. Edelstener som Alexandrite, Morganite, Peridot, Mandarin Garnet, Citrine og Yellow Diamonds er alltid et dressy valg.

VELG SMYKKENE DU ELSKER

Selv om det er viktig å vite hudtonen, og vite hvilke metaller og edelstener som best komplimenterer den, må du aldri glemme hele ideen om å bruke smykker: At du føler deg vakker og spesiell, husker noen, husker en spesiell begivenhet i livet eller bare vil å uttrykke din egen stil.  Uansett årsak, bør smykkene være meningsfylte for deg, eller for personen du kjøper det for.
Forhåpentligvis har denne guiden gitt deg verktøyene for å lage din egen stil, basert på hva som passer best til hudtonen din. Enten det er en ring, et anheng eller et par øreringer, bør alle de spesielle smykkene du skaffer utstråle ditt unike lys.